SvD fotograferar partiledare och det diskuteras en väska

Partiledarbild med väska

Sahlins väska väcker debatt


SvD:s foto efter riksdagsdebatten i onsdags har väckt stark debatt. Huvudfokus i diskussionerna har inte varit Sveriges partiledare och språkrör. Det har i stället varit den rödrosa färgklicken i vänstra hörnet som dragit blickarna till sig.

Jag tycker att fotot som Yvonne Åsell har fotograferat innehåller många detaljer som är mer värda att diskutera än just väskan, så för att öppna för lite mer seriös diskussion kommer här lite tips.

 • Varför sitter Mona och Fredrik långt ifrån varandra, när deras politik är så lika?
 • Består alliansen enbart av slipsnissar, och tillåts inte slipsnissar hos socialdemokraterna?
 • Vem är det som hänger i dörröppningen?

Oavsett är det självklart att Piratpartiets partiledare skulle vara i mitten om vi var med på en liknande fotografering.

Redigerad: Qeruiem

8 svar till ”SvD fotograferar partiledare och det diskuteras en väska”

 1. Haha – jättekul montage!

 2. Här finns möjlighet till fler fotomontage. Fotboja på Fredrik Reinfeldt. Jimmy Åkesson som tittar upp ur väskan. Stalins skugga på väggen bakom Ohly. FRA-mikrofoner i soffan mellan FR och MS. Etc. Etc. Etc.

 3. […] blir det lite extra spännande att fundera på att dagens stora (politiska) nyhet handlade om Mona Sahlins handväska. Historien uppfyller alla skvallerkriterier — lite besvikelse och rop om klass-svek, lite […]

 4. I dörröppningen, jag är rädd att det är Jimmie Åkesson…

 5. Det enda som skiljer blocken åt är just slipsarna.
  Rick ska i alla fall ha en liberal lila slips.

 6. Mona Sahlins nya rosa Toblerone väska fattas i bilden.

 7. […] Dansk-svenska klassklyftor, Lilli Severin Block Picture with Bag Lady, Beyond Good and Atonal SvD fotograferar partiledare och det diskuteras en väska, Emil Isberg Aska cigaretten och välj en säck, Mona, adventskalendern Svensk avundsjuka, […]

 8. Precis som du tycker jag också att det finns andra intressantare aspekter än handväskan att diskutera i denna fantastiska bild.