Jag överlevde säpojoggen

emil och mackan

Varje morgon joggar säkerhetspolisens personskyddsgrupp en runda för att komma igång. För att informera om deras verksamhet bjöd de in allmänheten att vara med under deras träningspass som inkluderar uppvärmning, en lugn löprunda, ett styrkepass, ytterligare en löprunda i fritt tempo samt stretchövningar. Totalt var det ungefär femtio minuters träning.

Jag och Mackan Andersson var de enda som sprang i kostym, men även Gustav Nipe från Ung Pirat var med och sprang plus naturligtvis flera andra personer. Det var en upplevelse att försöka hänga med på säkerhetspolisens intensiva träningspass, ledd av träningskonsulten Walter Skeppar.

Jag skämtade med chefen för rikspolisstyrelsen, under andra löprundan, att jag skulle få anställning om jag kom in först, men jag valde att fokusera på att komma runt. Visbys gator är jobbiga att springa i.

Mycket bra och roligt initiativ från Säkerhetspolisen.

Dagens Nyheter rapporterade från säpojoggen, men i övrigt har jag inte sett så mycket om det. Ni får gärna tipsa mig om ni ser det nämnt eller någon video från det hela någonstans.

Pingat på Intressant.

3 svar till ”Jag överlevde säpojoggen”

  1. […] Jo iofs Säpo-jobben verkar ha uppmärksammans lite men annars så har det varit rätt lite om vad som händer där i almedalen. Det är fö det enda artikeln jag uppmärksammade som handlade om piratpartiet och även då våra frågor när folk uppmärksammande att Emil Isberg joggade i kostym. […]

  2. Även SVT god morgon visade dig. Så finns säker på SVT play om de hade en sökfunktion som fungerade så skulle den gå att hitta 🙂

  3. Jag hittade en länk till, bland annat polisens hemsida. Kolla mitt uppdaterade blogginlägg.